Virtuális Erőmű bemutatóháza – MAPASZ szakmai támogatással

A Virtuális Erőmű Program/VEP/ vállalása: 2015 őszére megépíteni Székesfehérváron egy bemutatóházat, ahol a látogatók az energiahatékonyság itthoni megoldásaival, ötletekkel találkozhatnak, és ami megfelelő helyszínt is biztosíthat majd a környezettudatosság művelőnek találkozóira. A bemutatóközpont passzívház megoldásokkal fog épülni, melynek szakmai hátterét a Magyar Passzívház Szövetség csapata biztosítja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Díszterme adott otthont a Virtuális Erőmű Program idei díjazottjainak eredményhirdetésére, az új szakmai partnerek bemutatására, melynek új tagjaként  március 6-án, az Energiatakarékossági Világnap alkalmából rendezett ünnepségen a MAPASZ-t is bemutatták.

Szakmai partnerségünk mellett felkérték egyesületünket, vegyünk részt a Virtuális Erőmű Program Tanácsadó Testülete munkájában, ahová Horváth Sándor elnökségi tagunkat delegáltuk.

A VEP védnőkei a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, valamint az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, Képviseletükben  dr. Szili Katalin és a VEP-et felügyelő  Fürjes Balázs Zoltán, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft.ügyvezetője,  kézfogásukkal és egy emléklap átadásával erősítették meg az együttműködést a MAPASZ – szal, kollégánkkal Horváth Sándorral.

Az ünnepségen Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy az energiahatékonysági beavatkozások mind a hazai vállalati szektor versenyképességének növelésének, mind a gazdaság karbonmentesítésének fontos alapkövét jelenthetik. Az államtitkár elmondta, hogy munkatársai az energetikai vonatkozású gazdaságfejlesztési programok felhívásai kialakítása során kiemelt figyelmet fognak fordítani arra, hogy a Virtuális Erőmű Programban részt vevő kis-és közepes vállalkozások által megjelölt energetikai fejlesztési igények finanszírozást nyerhessenek.

Miről is szól a Virtuális Erőmű Program?

 

Előzmény