Új !!!!!!!!!!! épületenergetikai minősítő rendszer alacsony energiafelhasználású épületekre

A Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) célul tűzte ki egy hazai alacsony energiafelhasználású épületminősítő rendszer megalapozását, létrehozását, mely illeszthető a hazai épületenergetikai jogszabályi környezetbe, ugyanakkor elfogadható pontossággal kezeli az alacsony energiafelhasználású épületek energiaáramait.

Ezt az indokolta, hogy a német gyakorlat szerinti passzívház minősítő rendszer hazai alkalmazásában nehézségeket tapasztaltunk: egyrészt ki szeretnénk terjeszteni a minősítő rendszert a passzívházaknál valamivel magasabb energiafelhasználású, de még mindig nagyon energiahatékony épületekre is, másrészt más alapokra kívánjuk helyezni a minősítői jogosultság rendszerét, harmadrészt pedig a magyar piac magasnak ítéli meg a passzívház minősítési költséget, amihez ráadásul a német gyakorlattól eltérően nálunk nem kapcsolódik állami támogatás.

A munka 2014-ben elkezdődött, többször be is számoltunk róla. Az év végére elkészült megalapozó tanulmány, mely meghatározta a következő lépéseket, feladatainkat, javaslatokat a 7/2006. (V.24.) TNM rendelet 2. melléklet szerinti számítási eljárás egyes lépéseinek módosítására alacsony energiafelhasználású épületekre.

Holnap kezdődik a Construma, a tavasz legnagyobb építőipari seregszemléje. A kilátogatók, visszatérők tudják – a Magyar Passzívház Szövetséget/MAPASZ-t, kollégáinkat mindig megtalálni. Aki jó szakembereket, tudást keres, az nálunk mindezt megtalálja. Az idei Construma is az energiahatékonyságról, környezetünk terhelhetőségéről szól. Amit mi ajánlunk: innovatív megoldások, passzívház- és közeli építészet, tervezés, kivitelezés, anyagai   ÉS…….!!!! az idén már a MAPASZ által elérhetővé vált a hazai épületenergetikai minősítőrendszer, mely jóval olcsóbb az eddig piacon kínáltaknál, hazai tapasztalatokra épít és megfelel az itthoni jogszabályi környezetnek is. Közel nulla – nincs távol! Építők és építtetők figyelem! A MAPASZ-t, emblémánkat kell keresni – A pavilon 111/b. stand – MAPASZ!

A szolgáltatás feltételeiről érdeklődni elérhetőségeinken:

E:mail: mapasz@mapasz.hu

Kollégáink készséggel segítenek.