MAPASZ Program – 1 napos buszos bécsi kirándulás

A MAPASZ a Geonardo Ltd. támogatásával, 1 napos közös szakmai utat szervez Ausztriába, Bécs és környéki innovatív épületek, passzívházak látogatására.

Időpont: 2015 március 19. csütörtök.

Bécs az életminőség, a fenntarthatóság, az innováció, az átlátható e-közigazgatás szempontjából –nemzetközi minősítések alapján – az első tíz helyezett között van a világon. Ilyen kitüntetés az olyan globális trendekkel lépést tartó városoknak jár, mint az energia okos (takarékos) használata, a klímaváltozáshoz alkalmazkodás, a jó környezeti állapot (alacsony zaj- és légszennyezettség), a kiemelkedő kutatási helyek megléte. A város folyamatos fejlesztése mellett párbeszédet folytatnak a lakosokkal, odafigyelnek a mindennapok társadalmi-szociális igényeire, egyebek között a növekvő migrációból óhatatlanul következő súrlódásokra. Bécs két fődíjjal is dicsekedhet: az okos városok között (Smart City Ranking) és az életminőséget értékelő Mercer vizsgálat szerint első helyen áll. Ötödik lett az innovatív városok (Innovation Cities Top 100 Index) és a hallgató-barát városok rangsorában (Best Student City). Az energiafelhasználással, a közlekedéssel és a globális felmelegedés mérséklésével kapcsolatos innovációk kiemelt helyen állnak.

A kirándulás szervezésében segítségünkre van Bécs Város Képviseleti Irodája, a Bécsi Városháza, akik szívesen látják a magyar kollégákat egy kis eszmecserére, közös gondolkodásra.

Bővebben