Jubileumi Passzívház Konferenciát rendeznek idén!

Több mint 100 előadó számol be a világszerte aktuális projektekről 2016. április 22 és 23-án.A 25. évfordulót megünnepelve, idén a passzívház szülővárosában, Darmstadtban kerül megrendezésre a nemzetközi Passzívház Konferencia.

A jubileum év a visszatekintésre is alkalmat ad. Bemutatják az első passzívházak eredményeit, elemzik az egyes építőanyagok, szerkezeti elemek „életciklusát”, tartósságát.

az első passzívház

25 évvel ezelőtt, amikor az első passzívház épült, még kísérletnek számított. Ma már az energiatudatos építés alapja a passzívház építési mód.

Egyre több városban lesz a középületeknél is általános, sőt kötelező építési forma, Frankfurt, Brüsszel, New Yorkon keresztül. Ugyanakkor már ma teljesíti a passzívház az EU jövőbeni, klímavédelemnek megfelelő előírásait.

A konferencián többek között bemutatják az első Passzívház Plusz és Passzívház Prémium kategóriájú épületeket. Az előadások mellett több kirándulást is szerveznek, melyek során számos passzívházat látogathatnak meg a résztvevők.

2016-ban először tér vissza a rendezvény Darmstadtba. Bemutatnak passzívház szintű épület felújításokat is, ez is kiemelt téma lesz a 20. Passzívház Konferencián.

Régebbi cikkeinkben beszámoltunk a 13. Passzívház Konferenciáról, melyet Frankfurtban rendeztek meg. Darmstadt városa Frankfurt szomszédságában van, így érdemes a cikkekben bemutatott épületeket is felkeresni a résztvevőknek.

Lakóépület felújítása

144 lakásos társasház passzívház minőségben

A Passzívház Konferencia teljes programja már most elérhető.

Jelentkezni itt lehet a konferenciára.

Forrás