Innovatív épületek és épületszerkezetek „20-20-20” hőszigetelési és energetikai ajánlások

VIII. konf. mapaszhonlapra300_300

 

MAPASZ VIII. KONFERENCIA – 2015. február 20.

MINT A TETŐK-FALAK-HOMLOKZATOK (TFH) SZAKKIÁLLÍTÁS KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYE

Töltsd le a mobilodra! conferentor.com/mapasz

Az Európai Parlament és Tanács 2010-ben kihirdette „Az épületek energiahatékonyságáról – Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)” szóló 2010/31/EU számú irányelvet, melynek lényege a „20-20-20” szlogennel jellemezhető. A számok értelmében az 1990-es szinthez viszonyítva, cél az üvegház-hatást okozó gázok 20%-os csökkentése, az energiahatékonyság 20%-os javítása, és a megújuló forrásokkal biztosított energiafelhasználás 20%-os részaránya.

Fenti célok eléréséhez a hazai energiafelhasználás jelentős, a világ-átlagnál cca. 10%-kal nagyobb részét adó épületüzemelés radikális megváltoztatása szükséges. Ennek érdekében a térelhatárolások eddiginél átfogóbb, illetve szélesebb körű elemzése, valamint átértékelése szükséges.

Ennek érdekében az energetikai szabályozásban 2015. január elejétől szigorúbb követelményekkerülnek bevezetésre, melyeket újszerű alkalmazástechnikával kell kezelni. Ez nem csak az általános felületek jobb hőszigetelését jelenti, nőhet a jobb és gyengébb hőszigetelésű részletek közötti különbség. Növekszik a hőhidak elkerülésének igénye, ami elsősorban a részletképzések, de az épületgépészet igényességére lesz kihatással.

A konferencia célja olyan ajánlások közreadása, melyek bemutatják a lehetséges veszélyforrásokat, a helyes kialakítást, ezzel megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a szakmagyakorlást az építészek és a mérnökök számára.

MÉK továbbképzési akkreditáció:   Bírálati sorszám:  2014/235   Pontérték: 3 pont

Bővebben

Előző évi konferencia előadásai

 

online jelentkezés itt, gomb