Hírek – Lakásügyi Kerekasztal Fórum

A BKIK Lakásügyi Kerekasztal Fórumot 16 szakmai szervezet hozta létre, köztük a MAPASZ is ,  2014 tavaszán. A közel 2 éves munka egyik fontos álomása volt november 12., ahol bemutatásra került a közös munka eredményeképp létrejött produktum: egy CD és annak írásos változata.

Tisztelt Kolléganő, Kedves Kolléga!

Lassan két éve annak, hogy felkértem szakmai együttgondolkodásra és ennek érdekében vegyen részt a BKIK XXIII. Ingatlanforgalmazás, – Hasznosítás és Ingatlan Vagyonkezelés Osztálya 2014. január 29-én megrendezett Lakásügyi Kerekasztal Fórumának alakuló ülésén.

Szándékunk volt útjára indítani egy rendszeres szakmai találkozót, amely lehetővé teszi egyrészt neves szakemberek és különböző szakmai szervezetek által képviselt lakhatási, lakáspolitikai koncepciók széleskörű megismerését, másrészt a legfontosabb kérdésekben a szakmai szereplőkkel történő egyeztetést követően kialakítani egy feladatsort a korszerű, fenntartható lakáspolitika terén.

Ennek oka az volt egyrészt, hogy Tagjaink mindennapjaikon érezték a gazdasági válság következményeit, mivel a 2008-s válság beköszöntése óta hazánkban is jelentősen visszaesett a lakásépítés üteme. Ugyanakkor azt is láttuk néhányan, hogy demográfiai növekedést támogató intézkedések sora jelent meg az elmúlt években, valamint a várható gazdasági fellendülést követően, úgy gondoltuk érzékelhetően növekedni fognak az igények a korszerű lakhatás terén, és úgy véltük, erre fel kell készülnie a szakmának.

Nos, ennek megvalósításához kívántunk a BKIK Ingatlan Osztálya részéről helyet adni ezen Lakásügyi Kerekasztal Fórum megbeszéléseknek. Terveinket teljesítve, valamennyi fontos kérdést megtárgyaltuk, megvitattuk, kézbe vehető az elkészült szakmai anyag, kézbe vehető már az ülésen. Ezáltal egy olyan finanszírozható lakás- és lakhatás politikai koncepciót készült el széleskörű szakmai részvétellel, amelynek megvalósításával unokáink jövője érdekében aprópénzre válthatók olyan kérdések, mint a növekvő foglalkoztatás, a korszerű lakhatási viszonyok, valamint az ésszerű lakásgazdálkodás.

Ezúton is köszönöm Önnek, illetve a később bekapcsolódó kollégáknak is, a csatlakozásukat, mivel ezzel hitet tettek amellett, hogy szakmai összefogással valami nagyszerű dologra vagyunk képesek.

A BKIK Lakásügyi Kerekasztal Fórum  javaslatai a korszerű laskhatás előmozdítására

a 2015-2020-ig terjedő időszakra LOBBY ANYAG PDF

Közzétette: Friedmann Ani