Előrejelzés 2015-ig hét kelet-európai ország építési piacáról

Elkészültek az EECFA tanulmányai Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország építési piacáról.

Az Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA) tagjai Moszkvában mutatták be az eredményeket. A konferencia előadásai elsősorban a régióban jelen lévő, mélyépítéssel illetve magasépítéssel foglalkozó generálkivitelezőket, valamint építőanyag és komponens gyártókat érdekelték. A résztvevő cégek által gyártott termékek köre változatos volt, például: cement, betontermék, acélipari termék, falazóelem, építési kemikália, hőszigetelő anyag, tetőszigetelés, homlokzatbevonat, nyílászáró, ipari kapu, ipari padló, padlóburkolat, szaniter, csőrendszer, fűtéstechnika, légtechnika, energiaelosztás, világítástechnika, lift, építőgép, kéziszerszám. A konferencián bemutatott tanulmányokat bármely érdeklődő cég megvásárolhatja.

A hároméves előrejelzések elsődleges célja, hogy segítse a kelet-európai régió építési piacához kapcsolódó cégek stratégiaalkotásért és üzleti tervezésért felelős munkatársait. A tanulmányok összehasonlítható formában foglalkoznak Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország múltbeli és várható jövőbeni építési teljesítményével. A számszerűsíthető adatok mellett kitérnek a folyamatokat befolyásoló tényezőkre, összefoglalják a jogszabályi, intézményi, pénzügyi változások előre látható hatásait is. Külön tárgyalják az új építések és a felújítások piacát, és részletezik a teljes piac tizennyolc alszegmensét: lakás, iroda, kereskedelem, ipar, szálloda, közlekedési, mezőgazdasági, oktatási, egészségügyi, egyéb magasépítési, út, vasút, repülőtér, híd és alagút, kikötő, energia, közmű, egyéb infrastruktúra.

Az EECFA kelet-európai ország gazdaságkutató intézetének együttműködése az építési piac előrejelzésére. Az elemzések során alkalmazott modellalapú megközelítés és egységes metódus mögött kétéves kutatómunka és tízéves nemzetközi kutatási tapasztalat áll. Az előrejelző tanulmányokat Kelet-Európában egyedülálló módon minden országban a helyi sajátosságokat jól ismerő helyi kutatók készítik el rendszeresen, félévente.

Forrás